Sabtu, 22 Februari 2014

Feb 2014


Bulan Februari 2014 akan berakhir tidak lama lagi...banyak yg telah dan cuba disiapkan tetapi masih terlalu banyak yang belum siap....dan seperti tidak akan siap-siap. Minggu depan saya akan masuk ke semester 4 di UMP...progress agak slow..motivasi agak rendah..tetapi percubaan tidak akan terhenti inshaAllah.
Alhamdulillah dengan izinNya saya berpeluang menambah ilmu di Kuantan, Jerantut, Raub dan Mentakab. Cukup besar negeri Pahang setiap perjalanan ada banyak perkara yang diperhatikan dalam mengisi antara nguapan mengantuk. Melihat usaha-usaha anak muda dalam menjayakan PdP memang sesuatu yang sangat menarik.
Saya diberi peluang dan ruang kali ini untuk menyelia pelajar-pelajar minor di SK dan major dari IPG luar di SKJC. Usaha mereka dalam menjayakan PdP PSV pada peringkat sekolah rendah patut dipuji kerana ia memberi makna baru pada pembelajaran murid-murid.
Awal Februari ini juga saya berpeluang menjadi panel ATP buku teks di Melaka...dan ke Melaka bukan untuk bercuti..seminggu yang dipenuhi dengan kerja dan pengalaman hebat..dan saya gagal untuk menghirup walaupun sesudu asam pedas di Limbungan...heh heh heh
Ok cukup setakat ini..saya bukan membuat laporan atau catatan diari tetapi melatih jari-jari tua menaip dengan kadar kelajuan seragam. Sememangnya tiada pengisian ilmiah penulisan ini...semoga jumpa lagi..wassalam..